Kerstmarkt in belgie

Belgische kerstmarkten zijn een geliefde traditie tijdens de feestdagen. Elk jaar in december worden steden en dorpen in heel België omgetoverd tot magische winterwonderlanden, met gezellige kraampjes, kerstverlichting en de heerlijke geur van warme chocolademelk en glühwein in de lucht.
Een van de meest populaire kerstmarkten in België is die van Brussel, die plaatsvindt op de Grote Markt en in de omliggende straten. Hier vind je tientallen kraampjes met allerlei kerstcadeaus, handgemaakte ambachten, kerstversiering en natuurlijk heerlijk eten en drinken.
Maar ook andere steden in België hebben prachtige kerstmarkten, zoals Antwerpen, Gent en Brugge. In Antwerpen is de kerstmarkt verspreid over meerdere locaties in de stad, waaronder het Steenplein en de Groenplaats. In Gent vind je de kerstmarkt op het Sint-Baafsplein en de Korenmarkt, terwijl Brugge zijn markt opzet op de Grote Markt en het Simon Stevinplein.
Naast de kerstmarkten hebben veel Belgische steden ook schaatsbanen en andere winterse activiteiten tijdens de feestdagen. Zo kun je in Brussel schaatsen op de vijver van het Parc de Bruxelles en kun je in Antwerpen genieten van een winterse kermis op het Steenplein.
Kortom, Belgische kerstmarkten zijn de perfecte manier om in de kerststemming te komen en te genieten van de gezellige sfeer van de feestdagen. Of je nu op zoek bent naar cadeaus, lekker eten en drinken of gewoon wilt genieten van de winterse ambiance, er is voor ieder wat wils op de Belgische kerstmarkten.

Kerstmarkt in België :

  • Antwerpen : december t/m januari
  • Brugge : november t/m januari
  • Brussel : november t/m januari
    – winterpret
  • Gent : december t/m januari
  • Hasselt : november t/m januari
  • Leuven : november t/m december
  • Luik : november tot december